Gåvenn

Bli eller få en gåvenn – sammen blir turen bedre! Ønsker du å komme deg ut i frisk luft, men trenger noen å gå sammen med? Eller har du litt tid til overs og vil glede andre med en tur?

Vil du være en gåvenn?

Det å være en gåvenn er en fantastisk måte å gjøre en forskjell i andres liv – samtidig som du får frisk luft, bevegelse og gode samtaler. For mange eldre eller andre som trenger litt ekstra støtte, kan det å komme seg ut på en tur være både utfordrende og ensomt. Derfor er det så viktig med noen som deg!

Hva innebærer det å være gåvenn?

Som gåvenn blir du en turkamerat for noen som ikke lenger har mulighet eller ønske om å gå alene. Kanskje trenger de litt ekstra motivasjon for å komme seg ut, eller de kan føle seg usikre på grunn av balanse eller helse. Uansett årsak vil din tilstedeværelse bety enormt mye for deres trivsel, både fysisk og mentalt.

Hvem kan være gåvenn?

Alle som har litt tid til overs, og som har lyst til å glede andre, kan bli gåvenn. Du kan besøke noen som bor på eldrehjem, eller du kan gå på tur med noen i nabolaget ditt. Om det passer for deg å avtale faste tider, eller bare når det passer inn i din hverdag, finner vi en løsning sammen.

Hvorfor melde seg som gåvenn?

  • Du gir noen muligheten til å oppleve naturen igjen.
  • Du skaper glede og trygghet for noen som kanskje ikke kan gå alene.
  • Du får nye samtaler og en unik forbindelse med et annet menneske.

Det skal ikke så mye til for å gjøre en stor forskjell – meld deg som gåvenn i dag!


Ønsker du en gåvenn?

Har du lyst til å komme deg ut på tur, men trenger noen å gå sammen med? En gåvenn kan være akkurat den støtten du trenger for å få mer glede og trygghet på turene dine.

Hva kan en gåvenn gjøre for deg?

  • Trygghet: Hvis du føler deg usikker på bena eller synes det er utrygt å gå alene, kan en gåvenn være med deg på tur og gi deg den tryggheten du trenger.
  • Fellesskap: Sammen kan dere nyte frisk luft, få litt mosjon og dele gode samtaler. Det å gå med noen kan gjøre turen enda hyggeligere.
  • Fleksibilitet: Du kan avtale faste tider med din gåvenn, eller få besøk når det passer best for deg. Vi finner en løsning som passer for deg og din hverdag.

Hvem kan få en gåvenn?

Alle som ønsker det, kan få en gåvenn. Enten du bor hjemme eller på eldrehjem, en gåvenn er der for å gi deg muligheten til å komme deg ut og nyte turer i nærmiljøet. 

Hvordan får du en gåvenn?

Det er enkelt å få en gåvenn! Kontakt oss, så matcher vi deg med en frivillig som gjerne vil gå tur med deg. Sammen kan dere bli enige om hvor ofte og når det passer best å gå tur for dere begge. 

Ring Frivilligsentralen på 95 98 00 40 eller meld deg i skjemaet under:

Send


2024 © Hol Frivilligsentral