Mandag 12 Februar
Kl. 12:00, Geilo Kulturkyrkje
Foredrag med Knut Brakstad
Hør Knut fortelle om veien til Det Kongelige Slott og hans tid som HM Kongens Privatsekretær. Gratis inngang!

Hva er en syngende kommune?

Syngende kommune er et prosjekt i regi av Krafttak for sang. Vi søkte i desember 2021 om å få bli med på prosjektet, og ble plukket ut som 1 av 4 kommuner. Vi er Syngende kommune over en 3 års prosjektperiode, og vil jobbe for å skape nye sangaktiviteter i kommunen. Det ble søkt på bakgrunn av sterkt frivillig initiativ, i samhandling med flere avdelinger i kommunen.

Sangutvalget

Vi har dannet et sangutvalg som skal arbeide med kartlegging av eksisterende sangtilbud i kommunen, og som skal finne ut hvor og i hvilke sammenhenger man bør sette i gang med nye sangaktiviteter. Målet er at flest mulig av innbyggerne i Hol kommune skal få glede av å ta del i sangaktivitet!

Sangutvalget består av representanter fra frivilligheten, kirken, kultur, oppvekst, flyktningtjenesten, institusjonstjenestene, psykisk helse/miljøterapi og folkehelsekoordinator.

Lotti som er flyktningkonsulent og Annette som frivillig representant i Sangutvalget.Lotti som er flyktningkonsulent og Annette som frivillig representant i Sangutvalget.

Hva vil vi oppnå som Syngende kommune?

Vi ønsker å skape sangglede gjennom hele livet, skape sosiale treffpunkt med gode opplevelser og generasjonsfellesskap. Vi har tro på at det å synge gjør oss godt på mange måter. Det er sosialt, helsebringende og fører med seg positive effekter.

Hovedmålet er i bunn og grunn å skape sangaktivitet og nye sangtiltak for innbyggerne. Klarer vi å skape en fellesskapsfølelse gjennom sangen og nå målene våre, tror vi at dette er et sterkt bidrag mot bedre folkehelse.

Forskning på sang og helse

Odd Håpnes v/ Nasjonalt kompetansesenter for Kultur, helse og omsorg viser til forskning på sang i denne serien på YouTube:


Vi får støtte fra Krafttak for sang

Organisasjonen Krafttak for sang har stått for opplæring av sangutvalget. De vil bistå kommunen med konferanser og fagdager, kunnskapsbanker og veiledning de neste 3 årene. Økonomisk får vi støtte til prosjektet med 40 000 kr per år.


Her har du direkte lenker til aktiviteter under syngende Hol:

Hol Frivilligsentral - Røde Kors Omsorg 

Hol Frivilligsentral - Supertorsdag 

Hol Frivilligsentral - Popp opp koret

2024 © Hol Frivilligsentral