Torsdag 9 Mars 2023
Kl. 09:00 - 10:15, Geilo barneskole
Lyttevenn på Geilo
"Lyttevenn" er møter mellom barn og voksne med fokus på lesetrening, og arrangeres i samarbeid med Geilo barneskole som et ukentlig tilbud.

En lyttevenn er med å stimulere lesing og leselyst hos barn i alderen 7-10 år i samarbeid med skolens personale. En Lyttevenn møter barn i "sin" klasse på eget rom på skolen hver- eller annenhver uke, og er der ca. 1,5 timer. Tilbudet er organisert i tett samarbeid med skolen. En Lyttevenn er også en trygg voksenkontakt og bidrar til å skape sosiale møter og vennskap mellom generasjoner.

Barna får lesetrening i trygge rammer med en som har tid og ro til å lytte.

Hvordan organiseres oppgavene?

Vi lager lister for en termin i samarbeid med skolen. Du får fast klasse, fast tid, og fast rom. Det blir gitt god informasjon i forkant. Tilbakemeldingene fra våre nåværende Lyttevenner er flotte, med gode historier om gode møter. Det er også svært gode tilbakemeldinger fra skolen.

Hvem ser vi etter?

Du må ha noe tid på dagen i skolens åpningstid, ca. 1-2 timer hver uke, eller annenhver uke, og ønske å bruke litt tid sammen med barn som trenger å lese høyt, prate med en voksen, og snakke om det som er lest eller opplevd.

Krav

  • Politiattest
  • Skrive under på Hol Frivilligsentrals taushetserklæring og retningslinjer.


Vi trenger flere Lyttevenner. Så om du vil være med eller kjenner noen som du tror kunne tenke seg å være Lyttevenn, så fortell eller del gjerne dette.


Se koselig video fra Agder her. Her er en brosjyre som forteller litt om tilbudet: Lyttevenn-flyer

Ønsker du mer informasjon, så ta kontakt med oss på: holfrivilligsentral@hol.kommune.no  eller telefon: 950 80 040.

2024 © Hol Frivilligsentral