Syngende Hol

Vi er en syngende kommune, og vil gi alle i kommunen mulighet til sangaktivitet og sangglede!

Aldersgruppe: For alle

Hva er en syngende kommune?

Syngende kommune er et prosjekt i regi av Krafttak for sang. Vi søkte i desember 2021 om å få bli med på prosjektet, og ble plukket ut som 1 av 4 kommuner. Vi er Syngende kommune over en 3 års prosjektperiode, og vil jobbe for å skape nye sangaktiviteter i kommunen. Det ble søkt på bakgrunn av sterkt frivillig initiativ, i samhandling med flere avdelinger i kommunen.

Sangutvalget

Vi har dannet et sangutvalg som skal arbeide med kartlegging av eksisterende sangtilbud i kommunen, og som skal finne ut hvor og i hvilke sammenhenger man bør sette i gang med nye sangaktiviteter. Målet er at flest mulig av innbyggerne i Hol kommune skal få glede av å ta del i sangaktivitet!

Sangutvalget består av representanter fra frivilligheten, kirken, kultur, oppvekst, flyktningtjenesten, institusjonstjenestene, psykisk helse/miljøterapi og folkehelsekoordinator.

Lotti som er flyktningkonsulent og Annette som frivillig representant i Sangutvalget.Lotti som er flyktningkonsulent og Annette som frivillig representant i Sangutvalget.

Hva vil vi oppnå som Syngende kommune?

Vi ønsker å skape sangglede gjennom hele livet, skape sosiale treffpunkt med gode opplevelser og generasjonsfellesskap. Vi har tro på at det å synge gjør oss godt på mange måter. Det er sosialt, helsebringende og fører med seg positive effekter.

Hovedmålet er i bunn og grunn å skape sangaktivitet og nye sangtiltak for innbyggerne. Klarer vi å skape en fellesskapsfølelse gjennom sangen og nå målene våre, tror vi at dette er et sterkt bidrag mot bedre folkehelse.

Forskning på sang og helse

Odd Håpnes v/ Nasjonalt kompetansesenter for Kultur, helse og omsorg viser til forskning på sang i denne serien på YouTube:


Vi får støtte fra Krafttak for sang

Organisasjonen Krafttak for sang har stått for opplæring av sangutvalget. De vil bistå kommunen med konferanser og fagdager, kunnskapsbanker og veiledning de neste 3 årene. Økonomisk får vi støtte til prosjektet med 40 000 kr per år.


Her har du direkte lenker til aktiviteter under syngende Hol:

Hol Frivilligsentral - Røde Kors Omsorg 

Hol Frivilligsentral - Supertorsdag 

2024 © Hol Frivilligsentral